Knjigovodstveni servis Frivan usluge - kontakt:
Pon-pet: 08:00 - 16:00
Računovodstvo za tvrtkeTVRTKE
Poslovne knjige (dnevnik i glavna)
Pomoćne knjige
Analitika kupaca i dobavljača
Obračun plaća i honorara
Osnovna sredstva
Robno-materijalno
Blagajna
Računovodstvo za obrteOBRTI
Poslovne knjige (KPI,KP)
Knjge kupaca i dobavljača
Blagajna
Obračun plaća i honorara
Osnovna sredstva
Robno-materijalno
Financijska i poslovna izvješćaIZVJEŠĆA
Financijska (bilanca, račun dobiti i gubitka, novčanog toka i bilješke)
Porezna izvješća (PDV,PDV-K, porez na dobit)
Izvještaji zaposlenih
Izvješća na zahtjev
Prijava poreza na dohodak (obrti)
Savjetovanje poduzetnika, obrtnika i udrugaSAVJETOVANJE
Savjetovanje poduzetnika, obrtnika i udruga u vezi financijskih i poreznih pitanja te davanje naputaka za nalaženje optimalnih rješenja u zakonskim okvirima
Početnik ste u svijetu poduzetništva i čuli ste da Vam treba knjigovodstvo tj. da ste zakonski obvezni voditi poslovne knjige, a nemate pojma što dalje vezano uz to. Mnogi se koriste i razmeču stručnom terminologijom, a Vama to znači kao i lanjski snijeg jer i dalje pojma nemate ništa o financijama i računovodstvu, a razmetanje stručnim terminima Vam samo lagano diže živce.
 
Pa idemo onda pokušati Vam laički objasniti neke stvari vezane uz računovodstvo, knjigovodstvo i ostale stvari koje poduzetnik početnik bi morao znati prije nego se upusti u poduzetnički pothvat.
 

Računovodstvo ...

.... je sustav obrade poslovnih informacija (knjigovodstvo) čiji je glavni zadatak osiguravanje korisnicima pouzdanih informacija potrebnih za uspješno vođenje poslovanja tvrtke / obrta i donošenje pravovremenih odluka te izradu izvješća koja zahtjeva zakonodavac.
 

Knjigovodstvo ...

.... je najvažniji dio računovodstva u kojem se bilježe sve nastale ekonomske promjene koje se mogu iskazati u novčanim iznosima. Znači sve ono što ulazi i izlazi iz tvrtke, a ima neku svoju vrijednost u novcu. Zato je bitno svom knjigovodstvu predavati sve papire i dokumente, a ne držati ih po džepovima kako bi Vaše poslovne knjige bile točne i ažurno vođene.
 

Obveze poduzetnika ...

.... su vođenje poslovnih knjiga, sastavljanje financijskih izvješća i knjigovodstvenih isprava te njihovo zakonski određeno čuvanje, provođenje inventura, predavanje financijskih izvješća zakonodavcu isl.
Ako niste financijski stručnjak nije Vam baš pametno upuštati se u tu avanturu kako se ne bi gadno opekli već je znatno svrsishodnije angažirati vanjski profesinalni računovodstveni servis poput Frivan usluga da brine o Vašim papirima dok Vi su koncentraciju i vrijeme možete posvetiti vlastitom poslovanju.
 

Vanjski računovodstveni servis ili vlastiti računovođa ...

... je čisto pitanje elementarne matematike izračuna troškova. Mjesečni troškovi zaposlenja kvalitetnog računovođe, računovodstveni program, edukacija računovođe te pretplate na raznu stručnu literaturu mogu iznositi između 6000 - 7000 kn (i to smo malo rekli). Dok vanjski računovodstveni servis bi Vas koštao skoro 10x manje. Pametnome dosta. Sve dok troškovi vanjskog računovodstvenog servisa ne dosežu troškove zaposlenja vlastitog računovođe, dileme ne bi trebalo biti. Još ako uzmete u obzir kako je u slučaju nezadovoljstva radom lakše otkazati vanjski servis nego ulaziti u mučan proces davanja otkaza radniku, dileme više nema. Kontaktirajte nas bez obaveze, sigurno nećete pogriješiti.
 

Zašto Vam treba računovodstvo ?

Jednostavno rečeno jer:
- to od Vas traži zakon i bez toga bi mogli završiti u zatvoru
- to Vama nasušno treba za vođenje poslovanja jer Vam inače prijeti propast
 

Odgovornost poduzetnika ...

.... se odnosi za sva financijska izvješća i dokumente jer ih on i potpisuje, a ne računovodstvo. Zato je pametno angažirati knjigovodstvo Frivan koje će kvalitetno, pedantno i ažurno brinuti o Vašim poslovnim knjigama i nećete morati sa strahom u očima potpisivati financijska izvješća Vaše tvrtke.
 

Odgovornost knjigovodstva ...

.... je precizno, pedantno i ažurno upisivanje svih nastalih ekonomskih promjena tvrtke koju vodi sukladno računovodstvenim standardima i zakonskim propisima. Naravno teško je ažurno voditi poslovne knjige kad poduzetnik stalno zameče financijske dokumente po džepovima, ladicama, autu isl.
Frivan usluge nastoje svakom svom partneru omogućiti najoptimalnije rješenje dostave dokumenata kako se ne bi morali suočavati sa problemima zakašnjelih ili nestalih dokumenata isl.
Ujedno smo se osigurali od knjigovodstvene odgovornosti kako bi svim svojim partnerima sveli rizik na minimum.
 

Što možete saznati od Vašeg omiljenog knjigovodstva?

Nemate pojma o računovodstvu, a ne usudite se pitati da ne ispadnete "glupi". Kako kaže stara narodna - nema glupih pitanja, samo glupih odgovora. I zato ne libite se pitati svoje knjigovodstvo o tome:
 • stvara li moj posao profit i da li bi mogao biti bolji?
 • koliki su Vam troškovi i zašto su takvi?
 • jeste li možda pretjerali sa zalihama?
 • kojim kupcima posvetiti više pažnje, a kojima manje?
 • koji moji proizvodi stvaraju profit, a koji ne?
 • i razna druga pitanja bitna za daljnje usmjeravanje poslovanja Vaše tvrtke ...
Ako Vaš knjigovođa ne zna odgovoriti na takva i slična pitanja, ozbiljno razmislite o promjeni knjigovodstva.
 

I u konačnici, zašto odabrati Frivan usluge za svoj omiljeni računovodstveni servis?

 • dobri smo u tome i nastojimo biti još bolji stalnim usavršavanjem i praćenjem stručne literature i seminara
 • radimo u vrhunskom računovodstvenom programu i imamo ga u malom prstu što nam omogućuje detaljno praćenje poslovanja Vaše tvrtke te izradu raznih financijskih i poslovnih izvješća
 • ne ganjamo rekorde po broju klijenata već se nastojimo potpuno posvetiti svakom našem partneru ponaosob pruživši mu pregršt usluga iz naše palete i omogućivši mu bezbrižno posvećivanje radu i poslovanju svoje tvrtke
 • ne deremo "kožu" svojim partnerima već nastojimo prilagoditi cijene knjigovodstvenih usluga obimu njihova poslovanja
 • ne naplaćujemo dodatno izvješća koja od nas zatraži partner, a iziskuju 5 sekundi posla i 2 klika mišom ma kakvi god bili
 • zato što ne pružamo samo računovodstvene usluge nego i po povoljnim cijenama (korisnicima našim računovodstvenih usluga):
  • izrađujemo web stranice po željama uz hosting i održavanje
  • održavamo Vaše profile na socijalnim mrežama
  • pišemo tekstove i obrađujemo slike za web stranicu ako treba
  • savjetujemo oko internet marketinga te izrađujemo kampanje u suradnji sa našim partnerima
  • možemo Vam čak i izraditi namještaj po mjeri
Ako tražite kvalitetno knjigovodstvo ili razmišljate promijeniti postojeće, javite nam se bez obaveze na 095/3582211 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za više informacija. Možete samo dobiti, pregršt kvalitetnih, ali povoljnih usluga i to sve na jednom mjestu.
 

PROMJENITI KNJIGOVODSTVO JE LAKO, SAZNAJTE VIŠE KAKO

KNJIGOVOĐA bi trebala biti OSOBA OD VAŠEG NAJVEĆEG POVJERENJA budući njoj predajete vođenje poslovnih knjiga svoje tvrtke koja je mnogima i egzistencija.

/slobodno pročitajte ovo još jednom i dobro si zamislite/

Pojavi li Vam se ikada zrno sumnje jer je Vaš knjigovođa na Vaše upite počeo "dribljati", velika je vjerojatnost da nešto ne "štima". Ne oklijevajte i ne čekajte predugo jer Vas čekanje može skupo koštati, a radi sve i o Vašoj egzistenciji.

Doduše među poduzetnicima prevladava "fama" kako je promjena knjigovodstvenog servisa mukotrpan proces.

Da li je to stvarno tako? Naravno da nije.

Promjena knjigovodstva može proteći lagano i bez problema kada imate pravog knjigovodstvenog partnera uza sebe koji zna što mu treba i koji zna to "glatko" odraditi.

KLIKNITE na SAZNAJ VIŠE i pročitajte više o tome kako "glatko" promijeniti knjigovođu koji nešto "driblja"

PROMJENITI KNJIGOVODSTVO JE LAKO, SAZNAJTE VIŠE KAKO

Frivan usluge osiguranje od knjigovodstvene odgovornosti

OD ODGOVORNOSTI I KNJIGOVODSTVENO-RAČUNOVODSTVENE DJELATNOSTI