Knjigovodstveni servis Frivan usluge - kontakt:
Pon-pet: 08:00 - 16:00

KNJIGOVOĐA bi trebala biti OSOBA OD VAŠEG NAJVEĆEG POVJERENJA budući njoj predajete vođenje poslovnih knjiga svoje tvrtke koja je mnogima i egzistencija.

/slobodno pročitajte ovo još jednom i dobro si zamislite/
 

Pojavi li Vam se ikada zrno sumnje jer je Vaš knjigovođa na Vaše upite počeo "dribljati", velika je vjerojatnost da nešto ne "štima". Ne oklijevajte i ne čekajte predugo jer Vas čekanje može skupo koštati ako će Vaš novi knjigovođa morati daleko unazad ispravljati pogreške ili još gore ako Vas država nemilosrdno nagazi i kazni.

Ako još k tome imate osjećaj kako preskupo plaćate knjigovodstvene usluge, ODMAH se bacite na posao u potragu za novim i pouzdanijim partnerom - knjigovodstvenim servisom kojem ćete dati na povjerenje poslovne knjige Vaše tvrtke.

Doduše među poduzetnicima prevladava "fama" kako je promjena knjigovodstvenog servisa tlačan, dugotrajan i mukotrpan, a to je daleko od istine iako što više čekate, "sanacija" bi mogla dulje potrajati dok se sve knjige i papiri ne dovedu u red.

Ukoliko ovo čitate, znači da je crv sumnje u Vama probuđen. I zato ne čakajte ni minute. AKO DVOJITE, ODMAH NAZOVITE.

Proces promjene knjigovodstvenog servisa

Što je bitno znati kod procesa promjene knjigovodstvenog servisa kako bi sve proteklo "glatko" i bez problema?

Prvo, malo istražite, Guglajte, tražite preporuku od kolege poduzetnika, ponude i prema dobivenim informacijama odaberite svog novog i pouzdanijeg partnera. Uzmite si malo vremena i dajte si truda jer ipak se radi o poslovnim knjigama Vaše tvrtke, Vaše "bebe", Vaše egzistencije.

Kad ste saželi informacije o ponudama, dogovorite sastanak sa novim knjigovođom kako bi utanačili sve detalje vaše poslovne suradnje. Važno je napomenuti novom knjigovođi sve aspekte i događaje u poslovanju Vaše tvrtke kako bi on mogao što preciznije procijeniti opseg svog posla te Vam ponuditi najbolju opciju suradnje uz prihvatljivu i realnu cijenu mjesečnog troška knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga.

Kad ste sve dogovorili na obostrano zadovoljstvo i ugovorili suradnju, napravili ste već velik dio posla. Sad je vrijeme za transfer podataka i papira sa starog na novog knjigovođu. Nema potrebe za strahom, novi knjigovođa (poput nas) točno će Vam objasniti što sve trebate napraviti i što trebate tražiti od starog knjigovodstvenog servisa. I stari knjigovođa Vam to sve treba napraviti i dati jer ste Vi tu uslugu ugovorili i platili.

E sad, ako niste platili, to je onda drugi par rukava i sve ovo prije i poslije postaje bespredmetno. Jer vjerojatno ni Vi sami ne bi nekome isporučili uslugu ili proizvod besplatno.

I naravno, ako je Vaša poslovna suradnja sa starim knjigovođom završila sa starom godinom, on Vam MORA NAPRAVITI ZAVRŠNI RAČUN jer je to između ostalog i Ugovorom definirano.

Kad novi knjigovođa poput nas dobije sve knjige i papire na uvid, tek onda će Vam moći procijeniti situaciju i pravi razmjer eventualne "štete". Ako ste se na vrijeme odlučili za promjenu i nije neka drama sa papirima, mi Vam nećemo dodatno naplatiti "sanaciju štete" i složiti ćemo Vam knjige i papire tip-top.

Ali ukoliko među knjigama imate "elementarnu štetu" čija sanacija bi iziskivala puno radnih sati, velika je vjerojatnost kako će Vam novi knjigovođa obračunati određenu naknadu koja je opet zanemariva u odnosu na konzekvence koje mogu proizaći iz neurednih poslovnih knjiga.

Nakon analize poslovnih knjiga, detekcije "štete" i uređenja poslovnih knjiga, možete se opustiti i prepustiti poslovanju Vaše tvrtke jer će sada Vaši papiri biti u sigurnim rukama.

Kada je najbolje vrijeme za promjenu knjigovodstvenih servisa?

Ako je crv sumnje probuđen, ODMAH.

Jer što više čekate problemi će se samo akumulirati i sanacija "štete" će biti dugotrajnija i skuplja.

Mnogi preferiraju kraj godine. Logično jer se tada zatvara jedna poslovna godina i prelazi se u novu. Ali knjigovođama baš i nije jer je to vrijeme završnih računa i poreznih prijava (čitaj: ludnica).

Ali bez obzira radi li se promjena za vrijeme završnih računa i ludnice ili tijekom polovice godine kad je ipak malo lakše, važno je da ODMAH reagirate ukoliko ste počeli sumnjati i dvojiti.

Ukoliko izaberete Frivan usluge za vanjski knjigovodstveni servis Vaše tvrtke, nećete pogriješiti jer mi znamo kako provesti proces promjene knjigovodstva glatko i bez problema, a još više voditi poslovne knjige sukladno pravilima struke i zakonima kako bi se Vi mogli baviti primarnim poslovanjem Vaše tvrtke znajući da su papiri u sigurnim rukama.

SLOBODNO NAZOVITE 095/3582211 I BEZ OBAVEZA SE INFORMIRAJTE ILI POŠALJITE UPIT NA MAIL Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Frivan usluge osiguranje od knjigovodstvene odgovornosti

OD ODGOVORNOSTI I KNJIGOVODSTVENO-RAČUNOVODSTVENE DJELATNOSTI